Dogmatisk fyraften - Ole Meldgaard: Kristendommens møde med omverdenen | Nathanaels Kirke
×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 8. oktober 2019, Kl. 17:00 til kl. 18:00

OLE MELDGAARD: KRISTENDOMMENS MØDE MED OMVERDENEN 

De første århundreder i kirkehistorien er en meget rig periode. Der ses på, hvad der skete ved kristendommens møde med omverdenen, og hvordan teologien gradvis udviklede begreber og trossætninger, som stadig er relevante i dag. De første teologer og deres pionerarbejde præsenteres med deres forsøg på at forklare og forsvare den kristne lære i en kritisk dialog med deres samtid.

Dogmatisk fyraften

Kristendommens troslære består af en række elementer, også kaldet dogmer. Gennem fire korte foredrag i efteråret ses der nærmere på nogle af de dogmer, der knytter sig til kristologien: læren om Guds søn. 

Da kristendommen i løbet af de første århundreder bredte sig fra Jerusalem ud i det romerske imperium, mødte den andre religioner og filosofier, og der opstod et behov for at forklare og forsvare sin lære. Dermed blev grunden lagt, også for den senere teologi og tænkning. Men, hvad gemmer der sig i nogle af de mærkelige begreber, man finder der? Hvorfor opstod de? Det vil foredragene forsøge at nærme sig. 

Oplæggene varer cirka 45 minutter, hvorefter der er tid til spørgsmål og kommentarer. Bagefter serveres der brød og suppe for dem, som har tid og lyst.

Sted
Nathanaels sognegård, Holmbladsgade 19, 2300 København, Danmark