Dogmatisk fyraften - Stefan Lamhuage Hansen: Irenæus og gnostikerne | Nathanaels Kirke
×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 22. oktober 2019, Kl. 17:00 til kl. 18:00

STEFAN LAMHAUGE HANSEN: IRENÆUS OG GNOSTIKERNE 

Irenæus (død o. 200) var biskop i Lyon. Gnosticismen var en strømning af forskellige idéer, der havde det til fælles, at de betragtede den jordiske verden som en lavere eksistensform, skabt af den onde Jahve­Gud. Kristus blev derfor ikke betragtet som Guds søn, men forløseren, der kunne udfri dem, der havde den rette åndelige indsigt, dvs. gnostikerne, fra denne verden, mens de fleste andre gik fortabt. Mod gnostikerne fremhævede Irenæus skabelse, inkarnation og kødets opstandelse. 

Dogmatisk fyraften
Kristendommens troslære består af en række elementer, også kaldet dogmer. Gennem fire korte foredrag i efteråret ses der nærmere på nogle af de dogmer, der knytter sig til kristologien: læren om Guds søn. 

Da kristendommen i løbet af de første århundreder bredte sig fra Jerusalem ud i det romerske imperium, mødte den andre religioner og filosofier, og der opstod et behov for at forklare og forsvare sin lære. Dermed blev grunden lagt, også for den senere teologi og tænkning. Men, hvad gemmer der sig i nogle af de mærkelige begreber, man finder der? Hvorfor opstod de? Det vil foredragene forsøge at nærme sig. 

Oplæggene varer cirka 45 minutter, hvorefter der er tid til spørgsmål og kommentarer. Bagefter serveres der brød og suppe for dem, som har tid og lyst.

Sted
Nathanaels sognegård, Holmbladsgade 19, 2300 København, Danmark