Dogmatisk fyraftensmøde - Mikkel Tode: Athanasius og Arianismen | Nathanaels Kirke
×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 5. november 2019, Kl. 17:00 til kl. 18:00

MIKKEL TODE: ATHANASIUS OG ARIANISMEN 

Kirkefaderen og biskoppen Athanasius levede i det 4. århundrede. Han stred en teologisk strid mod arianerne, med navn efter Arius, der mente, at Kristus “blot” var en skabning og ikke lige evig med Gud Fader. Denne og lignende holdninger går inden for teologien under navnet “de arianske kætterier.” 

Men hvorfor er dette spørgsmål overhovedet vigtigt? Og kender verden endnu i dag til arianisme?

Dogmatisk fyraften
Kristendommens troslære består af en række elementer, også kaldet dogmer. Gennem fire korte foredrag i efteråret ses der nærmere på nogle af de dogmer, der knytter sig til kristologien: læren om Guds søn. 

Da kristendommen i løbet af de første århundreder bredte sig fra Jerusalem ud i det romerske imperium, mødte den andre religioner og filosofier, og der opstod et behov for at forklare og forsvare sin lære. Dermed blev grunden lagt, også for den senere teologi og tænkning. Men, hvad gemmer der sig i nogle af de mærkelige begreber, man finder der? Hvorfor opstod de? Det vil foredragene forsøge at nærme sig. 

Oplæggene varer cirka 45 minutter, hvorefter der er tid til spørgsmål og kommentarer. Bagefter serveres der brød og suppe for dem, som har tid og lyst.

Sted Nathanaels sognegård, Holmbladsgade 19, 2300 København, Danmark