Salon Nathanael ved Birgithe Kosovic: Den inderste fare | Nathanaels Kirke
×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 31. oktober 2019, Kl. 19:30 til kl. 21:30

”Den inderste fare” er et politisk-­personligt romanportræt af den mand, som i manges øjne er danmarkshistoriens største landsforræder: Erik Scavenius. 

Hvordan kan vi forstå Scavenius i dag, hvor vi igen er konfronteret med spørgsmålet: Hvor meget af din frihed vil du opgive for freden? Og hvor meget af din fred vil du ofre for friheden? Hvor går grænsen mellem integritet og underkastelse? Scavenius svarer. Som politiker i krig. Som ægtemand i utroskab og dyb forelskelse. Og som det menneske, vi alle er, der kæmper med at få tilværelsens store regnskab til at gå op. 

Birgithe Kosovic er skønlitterær forfatter, der blandt andet har vundet Politikens Litteraturpris 2019 for ”Den inderste fare”, en biografisk roman om samarbejdpolitikeren Erik Scavenius.

SALON NATHANAEL SÆSON 19/20: DANNELSE

Efter at have været ude i kulden i nogle årtier er dannelse igen blevet et emne for ivrig diskussion. Det gælder både den almene dannelse, de pædagogiske idéer, der præger forskellige tider og institutioner, samt den individuelle dannelse med spørgsmålet om, hvordan den enkelte i løbet af sit liv indoptager eller forkaster dele af den individuelle og fælles historie. 

Både almen og individuel dannelse bliver nærmere belyst i denne sæson af Salon Nathanael. 

Mellem aftenens foredrag og efterfølgende samtale serveres der ost og rødvin. Prisen er 50 kr. pr. aften (inkl. foredrag, spisning og et glas vin), som betales ved indgangen. 

Kom med til alle sæsonens seks foredrag for 200 kr.. Kontakt sognepræst Stefan Lamhauge Jensen på tlf. 4018 0838 eller mail stha@km.dk herom.

Sæsonens foredragsholdere

DANIEL ØHRSTRØM: VILD MED DANNELSE - Torsdag den 26. sep. kl. 19.30-21.30 i Nathanaels sognegård. 

BIRGITHE KOSOVIC: DEN INDERSTE FARE - Torsdag den 31. okt. kl. 19.30-21.30 i Nathanaels sognegård. 

JENS ERIK KRISTENSEN: DANNELSENS GENKOMST? - Torsdag den 28. nov. kl. 19.30-21.30 i Nathanaels sognegård. 

HEIDI LAURA: DANNELSE – ET JØDISK PERSPEKTIV - Torsdag den 27. februar kl. 19.30-21.30 i Nathanaels sognegård. 

RASMUS VANGSHARDT: LIDELSE OG OFFERVILJE SOM DANNELSE HOS SHAKESPEARE - Torsdag den 26. marts kl. 19.30-21.30 i Nathanaels sognegård. 

Torsdag den 30. januar kl. 19.30-21.30 i Nathanaels sognegård: Mere information om dette foredrag følger i næste udgave af kirkebladet, på Facebook og på hjemmesiden.

Læs mere om Salon Nathanaels seks foredrag løbende på Facebook og på www.nathanaelskirke.dk under "Aktiviteter" og "Foredrag".

Sted Nathanaels sognegård, Holmbladsgade 19, 2300 København, Danmark
Pris
50 kr. (inkl. mad og et glas vin)