Litteraturkreds om Babelstårnet | Nathanaels Kirke
×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 14. november 2019, Kl. 19:00 til kl. 21:00

LITTERATURKREDS: BABELSTÅRNET 

Den 12. september, 10. oktober og 14. november kl. 19–21 i Nathanaels sognegård. 

I efteråret kaster litteraturkredsen sig over myten om ”Babelstårnet”, (1. Mosebog 11, 1 – 9) sådan som den har inspireret moderne forfattere. 

Der begyndes med den argentinske forfatter, Jorge Luis Borges (1899 – 1986), kendt for sine fortællinger om det uendelige, virkeligheden og personers identitet samt tidens karakter med bogen ”Fiktioner og andre fiktioner”. 

Ved henvendelse til Helga Møller Christiansen får man de to kapitler, som skal læses til første gang. Efterfølgende dykkes der ned i ”MOUNT KØBENHAVN” (2011) af Kasper Colling Nielsen. En bog med 17 foruroligende fortællinger fra en hovedstad under kraftig forvandling. I et land uden høje bjerge (Danmark) har forfatteren litterært set opført et gigantisk bjerg, kaldet Mount København – et 3500 meter højt bjerg, arealmæssigt på størrelse med Bornholm. En sådan kolos bidrager til ændringer i den danske natur, men langt hen ad vejen er bjerget ubetinget en succes, og bogens personer sætter ikke spørgsmålstegn ved dets tilstedeværelse. 

Endelig har Babelsmyten også haft betydning for Franz Kafka i fortællingen, ”Byvåbnet”. 

Tilmelding sker til Helga Møller Christiansen på helgamc42@hotmail.com eller tlf. 2130 5206. Man er også velkommen til blot at dukke op.

Sted
Nathanels sognegård, Holmbladsgade 19, 2300 København, Danmark