Koncert med strygekvartet | Nathanaels Kirke

Dato Lørdag d. 28. august 2021, Kl. 19:00 til kl. 20:00
Koncert med strygekvartet

Velkommen til festlig sommerkoncert i Nathaniels Kirke d. 28 august med musikere fra det Kgl. Kapel og DR Symfoniorkestret, som spiller strygekvartetter af Ravel og Dvorak. Violinisterne Aleksander Kølbel og Emma Steele, bratschist Sune Ranmo og cellist Tobias van der Pals spiller Ravels berømte strygekvartet, et ungdomsværk, hvor han for første gang udfolder hele sin impressionistiske palet. Kvartetten regnes for et hovedværk indenfor kvartetlitteraturen grundet Ravels innovative tonesprog, idérigdom og mesterlige kompositionsteknik.

Derefter følger Ludolf Nielsens 3. Strygekvartet, et mesterværk af en af Danmarks mest undervurderede komponister, som desværre kom til at stå lidt i skyggen af Carl Nielsen og modernismen. Ludolf Nielsen var senromantisk komponist og hans klangskønne 3. strygekvartet er fuld af pastoralesatser, naturklange og dansk folkemusik.

Vel mødt i Nathanaels Kirke!

Koncerten arrangeres af Musikforeningen på Folke Bernadottes Allé